Voor wie is de kinderfysiotherapeut

Als een kind (0-18 jaar) problemen heeft met bewegen, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen zorgverlener. Kinderfysiotherapeuten hebben na de basisopleiding fysiotherapie de vervolgopleiding kinderfysiotherapie afgerond. Een kinderfysiotherapeut doet eerst onderzoek en werkt daarna altijd volgens een behandelplan. Als het nodig is, overlegt de kinderfysiotherapeut met anderen, zoals de arts, leerkracht, logopedist of ergotherapeut.

Het professioneel specialistisch handelen van een kinderfysiotherapeut wordt gekenmerkt door een leeftijdsadequate benadering van het kind. Ook de coaching van ouders/verzorgers kent een prominente plaats. De handelswijze is gebaseerd op kennis van groei en ontwikkeling, de wisselwerking tussen verschillende ontwikkelingsdomeinen en de invloed van de omgeving op het functioneren van het kind. Hierdoor levert de kinderfysiotherapeut een positieve bijdrage aan een optimale participatie van het kind in zijn leefomgeving met het uiteindelijke doel op te groeien naar volwassenheid.

De behandeling bestaat vooral uit bewegingstherapie. Hierbij leren kinderen hun motorische vaardigheden verbeteren en ontwikkelen. Dat gebeurt op een manier die aansluit bij hun belevingswereld en hun verwachtingen, en met kindvriendelijke materialen. Tijdens de behandeling informeert de kinderfysiotherapeut de ouders zodat deze hun kind kunnen steunen in de ontwikkeling van nieuwe lichamelijke vaardigheden.

Indicaties voor kinderfysiotherapie:

  • Voorkeurshouding/overstrekken bij baby’s
  • Kinderen met problemen met het uitvoeren van motorische vaardigheden (grof en/of fijne motoriek ten opzichte van leeftijdsgenoten)
  • Schrijfproblemen
  • Billenschuiven/tenenlopen
  • Houdings- en beweegproblemen
  • Pijnklachten van het houdings- en bewegingsapparaat
  • Vermoeidheids- en conditie problemen
  • Somatisch Onvoldoende Verklaarbare Klachten (SOLK)
  • Bewegingsproblemen als gevolg van een trauma
  • Aangeboren, chronische (progressieve) aandoeningen waarbij het fysiek functioneren of de bewegingsgerelateerde gezondheid wordt beperkt.

Een afspraak maken voor jezelf of uw kind? Neem gerust contact met ons op.

maak een afspraak voor kinderfysiotherapie

Een afspraak maken

Therapeuten gespecialiseerd in kinderfysiotherapie

Celine van Roon

BIG: 19918740104

Algemene fysiotherapie Kinderfysiotherapie

al onze specialiteiten

Claudicatio intermittens

Claudicatio Intermittens of etalagebenen is een symptoom dat voorkomt bij vernauwing van de slagaders naar de benen. Tijdens inspanning (lopen of fietsen) ontstaat pijn in een of beide benen.

Lees meer

Echografie

Direct inzicht in de aard van uw gezondheidsprobleem? Met een echo kunnen wij eventuele weefselschade zichtbaar maken.

Lees meer

Oedeemtherapie

Voor mensen die een zwelling in een arm, been of elders in het lichaam hebben t.g.v. een operatie, bestraling, verwijdering van lymfeklieren of een ongeval.

Lees meer

Fysiotherapie voor sporters

Heb je klachten tijdens het sporten of wil je je sport weer hervatten na een blessure? Onze sportfysiotherapeuten helpen je hiermee op weg.

Lees meer

Oefentherapie Cesar

Klachten aan het bewegingsapparaat ontstaan vaak door een onjuist houdings- en beweegpatroon. De oefentherapeut is specialist op dit gebied.

Lees meer

Multiple Sclerose (MS)

Regelmatig bewegen kan het verloop van MS niet tegenhouden, maar wel de functionele gevolgen van de ziekte beperken. De fysiotherapeut streeft naar het optimaliseren van het dagelijks functioneren.

Lees meer

Algemene fysiotherapie

De fysiotherapeut is een expert in houding en beweging. Met de meeste klachten kunt u bij een algemeen fysiotherapeut terecht. Meer weten?

Lees meer

Fysiotherapie voor ouderen

Fysiotherapie gericht op de ouder wordende mens en de bijkomende ouderdomsverschijnselen. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om...

Lees meer

Handtherapie

Onze handen zijn kostbaar. De handtherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van hand- en polsklachten en helpt u bij dagelijks ongemak of na een operatie.

Lees meer

Dry needling

Spierproblemen zijn soms lastig te behandelen. Tijdens de behandeling kan de therapeut kiezen voor dry needling. Maar wat is dry needling precies?

Lees meer

Parkinson

Bij de ziekte van Parkinson kunnen problemen ontstaan met balans, lopen, houding, uw conditie en allerlei andere dagelijkse bezigheden. Onze gespecialiseerde therapeuten kunnen daarbij helpen.

Lees meer

COVID-19 Revalidatie

Wanneer u besmet bent geraakt met het COVID-19 virus en u hier klachten aan hebt overgehouden, heeft u de mogelijkheid tot een revalidatie traject.

Lees meer

Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten in de buik, lage rug, bekken en bekkenbodemgebied bij mannen, (zwangere) vrouwen en kinderen.

Lees meer

Manuele therapie

De manueeltherapeut is een specialist in het behandelen van mensen met complexe gezondheidsproblemen en wervelkolom gerelateerde klachten.

Lees meer

Schouder fysiotherapie

Wij zijn dé specialist op het gebied van fysiotherapie bij schouderpijnklachten. Voor eenvoudige tot complexe schouderklachten, met of zonder operatie. Ook voor second opinions.

Lees meer

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut behandelt kinderen van 0-18 jaar met bijvoorbeeld een vertraagde motorische ontwikkeling of lichamelijke ongemakken. Benieuwd wat zij nog meer voor u en uw kind kan betekenen?

Lees meer

Ergotherapie

Wanneer u (tijdelijk) moeite heeft met het uitvoeren van bepaalde activiteiten in uw dagelijks leven kan de ergotherapeut u helpen. Benieuwd of de ergotherapeut u kan helpen?

Lees meer

Orofaciale (kaak) fysiotherapie

Heeft u klachten aan uw kaken, gebit of de kauwspieren, hoofdpijn, nekpijn, oorsuizen en/of duizeligheid? Dan is de orofaciaal fysiotherapeut voor u!

Lees meer

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie richt zich op het begrijpen en behandelen van de wisselwerking tussen lichamelijke klachten en psychologische factoren

Lees meer