- Home
- Specialisaties
- Algemene fysiotherapie
- Bekkenfysiotherapie
- Claudicatio Intermittens
- COVID-19 Revalidatie
- Dry needling
- Echografie
- Ergotherapie
- Fysiotherapie voor ouderen
- Fysiotherapie voor sporters
- Handtherapie
- Kinderfysiotherapie
- Manuele therapie
- Multiple Sclerose (MS)
- Oedeemtherapie
- Oefentherapie cesar
- Orofaciale (kaak)fysiotherapie
- Schouderfysiotherapie
- Parkinson
- Psychosomatische fysiotherapie
- Valpreventie
- Over ons
- Team
- Contact
- Afspraak maken
De handtherapeut
De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, onszelf en elkaar te verzorgen, te sporten en lief te hebben. Handen zitten zeer fijn en ingewikkeld in elkaar. Alle onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Daarmee is de hand erg kwetsbaar en kan een schijnbaar klein letsel aan uw hand of onderarm grote gevolgen hebben voor uw dagelijks functioneren. Een goede behandeling door een geschoolde handtherapeut is dan belangrijk.
Een handtherapeut is een erkend fysiotherapeut, die zich door uitgebreide nascholing en ervaring gespecialiseerd heeft in de behandeling van letsels aan hand, pols en arm.
Handtherapeuten zijn uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Zij werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medische specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed (postoperatief) herstel.
Indicaties voor handtherapie:
- Herstel na een breuk van hand/pols/onderarm of vingers
- Artrose (duimbasis)
- Carpaal Tunnel Syndroom
- De Quervain
- Dupuytren
- Triggerfinger
- Mallet finger
- Skiduim
- Peesletsel
- Reuma
- Instabiliteit
- Dystrofie
- Ganglion
- Amputatie
- Tenniselleboog
Uw handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt. Tijdens de behandeling kunnen de volgende zaken aan de orde komen: wondverzorging, littekenbehandeling, verbeteren van de beweeglijkheid, kracht en coördinatie, het aanmeten van spalken of braces en advies met betrekking tot het inzetten van de hand/pols tijdens het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.
Welke spalk u krijgt is afhankelijk van de diagnose en het doel. Spalken kunnen voor meerdere doelen worden ingezet zoals steun geven, rust bieden of slechte bewegingen voorkomen. Afhankelijk van het doel kan de spalk ’s nachts gedragen worden, bij zware activiteiten of de gehele dag. In samenspraak met uw handtherapeut wordt het spalkbeleid bepaald. Onze handtherapeuten hebben de kennis en vaardigheden om een spalk op maat te maken of er kan worden gekozen voor een confectiebrace.